Scroll Top

Isager

Besøk oss for inspirasjon og ekte garnglede

Om Isager

Det danske selskapet Isager har siden 1977 levert mønstre og kvalitetsgarn laget av naturlige fibre, både kjent og elsket av strikkere over hele verden. Garnene og mønstrene selges i utvalgte butikker i Danmark og internasjonalt. Isagers grunnlegger, Marianne Isager, og datteren hennes og co-eier av selskapet Helga Isager, står bak en rekke populære strikkebøker.

Isagers historie begynte med designeren Åse Lund Jensen (1920-1977), som etablerte sitt studio i 1960. Åse Lund Jensens arbeid var forankret i den danske håndverkstradisjonen, men hun tok sin inspirasjon spesielt fra den islandske og Færøyens strikkekulturer. I samarbeid med Henrichsens Garnmølle Åse har Lund Jensen produsert en rekke ullgarn av høy kvalitet og egne favoritter. Spinni og Jensen Garn er fortsatt en del av Isagers sortiment i dag.

Åse Lund Jensen var pioner i sitt felt og i hele karrieren jobbet hun kontinuerlig for å få strikking anerkjent som håndverk, blant annet gjennom sine mange utstillinger og arbeid som lærer på Skals Håndarbejdsskole, i dag kjent som Skals – Højskolen for Design og Håndarbeid (Skals – School of Design and Crafts). Det var her som Marianne Isager og Åse Lund Jensen møtte og grunnla sitt vennskap. Etter Åse Lund Jensens død førte dette vennskapet senere til at Marianne Isager overtok rettighetene til å bruke Åse Lund Jensens evige moderne mønstre og fortsette selskapet kjent som Isager.

Isager-selskapet ligger nå på en liten gård i Tversted, en landsby i Nordjylland nær Nordsjøen, omgitt av vakkert landskap. Her er selskapets butikk, engros og verksted sentralt plassert.