Scroll Top

Om Lofotstrikk

Helt fra hun var liten fulgte Gro Agnete nøye med på strikkepinnene til moren og bestemødre. Hun så raske, vante og smått magiske pinner forvandle garnnøster om til sjøgensere, sjøvotter, varme lester til arbeidskarer og små ullsokker til små barneføtter. Hun så garnet bli til vakre gensere, luer og votter. Strikk og garn omfavnet vennlig oppveksten hennes i fiskeværet Ballstad i Lofoten.

Gleden ved å holde det lune garnet i hendene, spenningen i å utforske alle mulighetene med strikkepinnene og entusiasmen for alle fargene skulle fortsette å vokse og bli en lidenskap, en livsstil og en glede hun ville dele med andre. I 2016 ble derfor Lofotstrikk etablert og tre år senere kom nettbutikken.

Lofotstrikk er en verden av garn, strikkeoppskrifter og vakkert tilbehør. Lofotstrikk har nøye utvalgte varer av høy kvalitet og Gro sin sans for detaljer og for det som er vakkert skinner gjennom alt du finner i sortimentet. Her finner du varer som er produsert på en rettferdig og bærekraftig måte og som er laget for å vare.

Fra det lille tettstedet Fygle ved Leknes i Lofoten sendes det ut garn, strikkeoppskrifter og sjelfulle varer til kundene. “Det er viktig å skape rom til å gjøre det man er glad i og har ordentlig lyst til å gjøre. Jeg liker å skape ro rundt meg, få mennesker til å kjenne på ro og gi dem anledning til å sette sekken fra seg og finne sitt rom. I mine rom er det som regel alltid garn. Og jeg vet vi er mange som har det akkurat sånn.”

Damp